Hörntand framme!

Idag trängde ÄNTLIGEN en hörntand fram! Som vi väntat på den. Noel har varit både lös i magen, febrig, trött och han har även kräkts, så en blandning av tandsprickning och magsjuka har det varit här i några dagar. Därav dålig update i bloggen. Idag har han mått bättre och nu vänder det förhoppningsvis. Tror dock att det är fler än en tand på G men hoppas att dessa tränger fram inom närmsta dagarna.

Ja hörrni, det här med tandsprickning är ingen höjdare!



Egen play-doh

Jag och Nova har gjort egen play-doh idag, Gick lättare än jag trodde och Nova blev så nöjd. Lite roligt att kunna mixtra lite själv med färger. Den blev dock inte så fast som vanliga play-doh och jag tror det beror på ingrediensen "Alun" som jag inte hittade i affären. Dock stod det att det gick bra att bara använda olja istället.
Här är receptet:
 
2 ½  dl vetemjöl
1 dl salt
2 ½ dl kokhett vatten
1 msk olja
1 msk citronsyra
Karamellfärg
 

Blanda de torra ingredienserna och häll vätskan över. Knåda samman till en jämn deg. 
Håller ett par veckor i kylskåp.

 


Önskan

Vet att det är ett tag till jag fyller år (27 februari) men jag vet redan vad jag önskar mig. Har kikat runt lite på Ikeas hemsida och vill så gärna göra om i vardagsrummet. Så jag önskar mig presentkort på Ikea helt enkelt!!
 
Fick det ganska bekräftat idag att det är tänder som spökar för Noel. Han som ALDRIG brukar vara lös i magen utan bara hård eller kladdig (!!!) var riktigt lös i magen idag. Han var så lös att det i princip gick att hälla bajset (ursäkta). Stackars min lilla prins! Nu hoppas jag verkligen tänderna vill kika fram, för jag tror nämligen det är fler än en tand på gång.


Långhårig

Noel har gått och blivit så långhårig. Det har vuxit jättefort på slutet. Han är så söt när håret lägger sig över öronen och när luggen lägger sig på sidan. Det är ju bra med mycket hår nu på vintern för att behålla värmen men när våren kommer tänkte vi försöka klippa honom. Jennifer går ju frisörutbildning så hon kanske får äran att klippa honom. Lillgrodan!


Sova på golvet

Kikade nyss in hos Nova, som jag alltid brukar göra innan jag lägger mig. Ser inte henne i sängen och börjar få smått panik. Till slut ser jag henne ihopkrupen liggandes på täcket, på GOLVET. Vi har inte hört någon duns lr nå så förmodligen har hon lagt sig ner på golvet i sömnen. Tokfia!!



11 månader senare

Med båda barnen gick jag upp 23-24 kg och efter Nova gick jag ner allt relativt fort men efter Noel har det varit lite tuffare. Har tyckt min mage varit så plufsig och hängt över kanterna på mina byxor. Har varit riktigt jobbigt faktiskt. Men nu, 11 månader senare, så är jag äntligen i mål. Har nått min utsprungsvikt och magen har stramat till sig rejält. Är så nöjd!!! Ingenting är omöjligt bara man vill!

Nedan ser ni skillnaden. Första bilden är ca 1 vecka efter förlossningen och den andra är från idag.



Sängmys

Medan Noel sover lunchluren så passar jag och Nova på att krypa ner i sängen och kika lite film och spela spel på paddan. Det är ju såååå kallt ute att man inte ens vill öppna dörren. Då är det skönt att ligga under täcket och mysa. Vad gör ni denna kalla dag?



Grön, glitter, lila

Köpte tre nya nagellack till Nova. Grön och lila var de färger hon ville ha men så såg jag den med glitter i. Nova älskar glitter så den var självklar att köpa hem. Får se vilken färg hon vill ha idag!
 
Har känt mig så trött ett tag nu och knappt haft någon ork till någonting, varit ganska vimsig och irriterad. Har funderat länge vad det kan bero på och har tänkt att det beror på årstiden och att man inte kan vara ute lika mycket som på sommaren och så. Min mamma har underfunktion av sköldkörteln och alla dessa symptom tyder på att det kan vara det, men jag tog prover i somras och det visade inga avvikelser. Kanske behöver ta nya? Sen har jag även börjat med nya p-piller sen ca 1 månad tillbaka så ska byta tillbaka till min gamla så hoppas jag att det ger med sig. Någon mer som känt som jag?


Årets blick 2013

Noel skulle nog kunna vinna årets surblick med denna min. Det är något han gör nästan hela tiden, ser sur ut, för att några sekunder senare vara hur glad som helst. Han är bra tokig min prins!
 
 


38.2

Noel är så gnällig just nu. Tog tempen och den låg på 38.2 och har gjort så till och från i några dagar. Är helt övertygad om att det är tänder på G nu. En utav hörntänderna. Han känns mer svullen på ena sidan än den andra. Hemska hemska tänder!! Hoppas verkligen den vill komma fram snarast!
Stackars min lilla prins <3


Restaurang Nova

 
 
Nova bjuder på mat. Det blev soppa och pannkaka. Riktigt gott faktiskt! ♥
Hon älskar verkligen att laga mat och vill gärna hjälpa till när vi lagar maten hemma. Hoppas hon fortsätter tycka om att laga mat och att det kanske blir ett intresse. Tror hon är lite pysslig sådär. Mamma lilla fia! ♥


Sovrummet!

 
 
 


Sneak Peak från Idas Fotostudio



2 och 11 månader

Ett tecken på hur fort tiden går när man har småbarn. Tänk att Noel har varit sådär liten och nu är han ju en liten pojke med stor personlighet. Jag tycker alla åldrar har något fint med sig men åldern Noel är i nu är helt fantastisk. Han visar när han blir arg eller ledsen, han kramas och myser, ropar "mamma" eller "pappa", väldigt envis ibland. Älskade lillkorv! ♥


Gympatjejen min!



Mamaaa mamaaa

Hur sött är det inte när Noel är t.ex i sitt rum och jag i köket, så hör jag: "Mamaaaaa, mamaaaa" samtidigt som jag hör hur han kryper hur fort som helst tills han kommer fram till mig. Ställer sig upp mot mina ben, säger "Mamaaaa" och sträcker sina små armar mot mig och vill upp. Älskade unge vad go du är! ♥


Sista natten i denna säng

För imorgon kommer den nya!



Noel 11 månader

Idag blir prinsen 11 månader. Han kryper i raketfart och står ganska länge utan stöd och har även tagit några steg. Tror att vi snart har en liten pojke som springer runt här hemma.
Han har blivit bättre med maten och älskar pasta med skinka och makaronigryta. Smörgås är också den en stor favorit.
Vaknar runt 8 och sover sedan en gång per dag, runt lunch, och lägger sig för natten ca 18.30. Han envisas fortfarande med att vakna på nätterna men nu oftast bara en gång. Kan hända att han vaknar runt 6.30 och somnar om men det räknas ju inte som natt tycker jag.
Han klappar händerna, dansar, flörtar och busar jämt och ständigt med Nova. De har så roligt tillsammans nu. Roligast är att dra ut täcket från spjälsängen och lägga sig och gosa.
Han har blivit väldigt sällskapssjuk och vill gärna sitta i famnen och mysa. Förr kunde man knappt sitta med honom i några minuter innan han ville ner igen. Sen har han blivit mer medveten om omgivningen och jag tror att han har lite separationsångest ibland.
Han har fortfarande 8 tänder men nu tror vi att den 9:e är på väg då han är väldigt kinkig just nu.
Han lyser upp dagen och vi älskar honom mer och mer för varje dag som går!
Världens bästa lillebror, om man frågar Nova. ♥


Årskrönika - Juli och Augusti

I juli och augusti gjorde vi det som de flesta gör på sommaren. Vi njöt! Var och badade, spenderade många dagar i furuvik, åkte runt och träffade vänner och släktningar. Just det som man gör på sommaren.
Nova slog på golfrangen för första gången och hon tyckte det var jätteroligt trots dåligt tålamod. ;) Pappa Pierre (golfaren) var nöjd iaf!
Jag och mamma provade på zumba för första gången, oj vilken träning. Synd att vi inte har kommit iväg nå mer efter det men det ska det bli ändring på.
Jag kom äntligen i mina efterlängtade jeans, 6 månader efter förlossningen. Stolt!


I stan

Nu har sängen kommit till stan så förhoppningsvis får vi hem den imorgon. Åh vad jag längtar! Ska bli skönt att ta bort den gamla sängen, trots att jag gillar ramen och så. Men den har gjort sitt. Så imorgon så hoppas jag att vi får sängen innan P börjar jobba så att vi kan skruva ihop den. Iofs kanske jag klarar att göra det själv. ;)
 
Kom hem nu säng!


Så sött!

Kikade runt lite på nätet efter söta dekorationer till Noels 1-års kalas. Titta vilka söta saker jag hittade!



Härliga helg

Här hemma går vi runt i myskläder fortfarande. En riktig slapparsöndag. Snart får vi besök av min käre bror och hans tjej, ska bli mysigt.
 
Igår var jag ut och åt med mamma och Jennifer. Vi var på "Kalles" för första gången och herregud så god mat det var där. Var lite sugen på att prova en s.k. plocktallrik men vi trodde vi skulle bli så mätta på den att vi sedan inte skulle orka varmrätten så vi tog en mindre förrätt och som varmrätt blev det oxfilé. Rikitg gott och lagomt mycket mat på tallriken. Har ni inte varit där än så måste ni prova!
Vi var nog där i nästan 3 timmar och satt och pratade och skrattade. Så roligt att vara tillsammans sådär. Vart går vi nästa gång? ;)
 
 


Det gick!

Vi var ju som sagt på Idas Fotostudio idag. Allt gick bra! Noel var hur lycklig som helst och gillade att sitta på mattan. Vi trodde ju inte att Nova skulle vilja vara med på kort men hon ville vara med efter ett tag. Så vi fick några kort på dom tillsammans, trots att hon inte ville sitta still mer än två sekunder. Så nu får vi vänta i ca 1 vecka på korten. Ska bli spännande att se resultatet!



Nytt försök

Idag ska vi till Idas Fotostudio och fota Noel, förhoppningsvis också Nova. Hon vill inte gärna vara med på kort. Vi skulle ha varit där redan i december men då fick vi snökaos och blev insnöade. Denna gång kom ju också snön och jag trodde att det inte skulle bli något idag heller, men det blir det. Ska bli så roligt att få kort tagna av proffs. Hoppas innerligt att Nova vill vara med, vill så gärna ha kort på båda två. Håll tummarna!!


Årskrönika 2012 - Juni

- Den 2 juni döptes Noel i björsjö kyrka. Var en fantastisk dag med alla våra nära och kära. Noels faster Katja sjöng "Utan dina andetag" och det var helt fantastiskt. Vi åt smörgåstårta och Noel fick så mycket fina presenter. En härlig dag!
- Jag och Pierre premiärspelade golf, och det var så roligt! Synd bara att det var enda gången jag spelade förra sommaren. Får hoppas på fler gånger nu i sommar.
- Vi firade midsommar i furuvik. Nova tyckte det var jätteroligt! Hon vägrade dock dansa runt stången så vi satt bredvid och kikade. Vi var också där med Alva och Robin. Nova och Alva hade så kul tillsammans. Åkte karusell, kikade på djuren, grillade korv mm.
- Jag började även kika på "The Vampire Diaries" och jag blev fast. Kikade igenom alla 3 säsonger 3 veckor.
- Noel blev hela 4 månader och vi började träna på att sitta. Han var så duktig. ♥


Här kommer mig!

Här kommer jag! Eller som Nova skulle säga: "Här kommer mig!"
Noel har börjat gått mer och mer med sin gåvagn och han tycker det är jätteroligt. Han blir bara stadigare och stadigare. Lite feg är han när han ibland märker att han står själv, för då sätter han sig. Han blir så stor min lilla bebis.
 
Vilket väder vi fick idag. Jag som längtade efter lite mer snö så vi åtminstone kan vara ute och leka med barnen, åka bob och pulka och göra snögubbar. Har ju varit omöjligt med tanke på halkan och den hårda snön. Så inatt kom det och fortsätter än. Det blåser så det tjuter i väggarna. Så snö fick vi och och oväder med det. TACK! ;)


Mammig

Noel har blivit extremt mammig den senaste veckan. Bästa som finns är att försöka klättra upp för mammas ben. Ett tag var han väldigt pappig, är det fortfarande, men inte alls som förr. Tror han är i nån separationsfas faktiskt. ♥
 
Idag var jag hem till Linda på grabbträff. Alltid lika trevligt. Grabbarna lekte och stojade medan mammorna fikade och pratade. Det är så mycket som händer just nu och det är roligt att se hur de utvecklas. Snart blir de 1 år och då blir det kalas för fulla muggar!


Dags idag

Idag var Novas första dag på dagis sen före jul. Hon har verkligen längtat efter barnen och pratat om dagis. Allt hade gått bra idag och hon var så trött nu på kvällen att hon somnade som en stock i min famn. Mysigt!
 
Imorgon ska jag och Pierre gå och se "The Hobbit". Som jag längtar! Bästa mamma ställer upp och passar barnen trots att hon jobbar så mycket som hon gör. Du är guld värd mamma ♥
Ska bli skönt att göra något, bara jag och Pierre, för det händer ju inte så ofta.
Någon som sett filmen? Vad tyckte ni?


Årskrönika 2012 - Maj

I maj hände något som är det värsta jag varit med om. Nova brände sin hand på grillen när vi var ute och grillade korv. Allt gick så fruktansvärt fort och jag kommer ihåg fragment av vad som hände. 
Vi hade en engångsgrill som vi ställt undan efter grillningen, den var fortfarande glödande varm. Nova hade en leksakshäst som hon åkte runt på och på något sätt så ramlade hon precis vid grillen och tog emot sig med vänsterhanden på grillen. Pierre stod, som tur var, alldeles bredvid så han fick bort henne inom loppet av några hundradelar, förstår inte hur snabb han var, men det sker väl på ren reflex.
 Kommer ihåg att jag skrek och tog tag i henne, sprang in och sköljde med kallt vatten. Som tur var hade vi Marie där som jobbar på IVA och hon ringde akuten och vi skulle komma in på en gång. Jag och Marie åkte, då Pierre var hemma med Noel. När vi kom fram träffade vi världens bästa läkare, Daniel. Han tittade på handen och gav Nova morfin mot smärtan. Han sa att ha skulle kontakta akademiska sjukhuset i Uppsala då brännskadan kunde vara så pass djup att vi var tvugna att åka dit för operation. Efter många tester fram och tillbaka konstaterades att skadan inte var så djup som de trott och att vi skulle få åka hem. Dock kunde skadan förvärras under några dagar då brännskador oftast gör så. Nova hade tur då skadan inte blev värre och vi fick åka varje dag i 1 veckas tid till akuten för omläggning, sen var det varannan dag till HC som gällde. Hon hade bandage i lite mer än en månad.
Under hela denna tid var Nova fantastisk! De sa att första natten skulle bli jobbig för henne, med smärtan. Men hon sov som en stock och gjorde det resten av läkningstiden. Hon måste ha hög smärtgräns min lilla sessa.
Vi fixade en sandlåda åt henne som vi lekte med mycket då hon inte fick på dagis under denna tid pga infektionsrisken.
Nu över ett halvår senare har hon endast två ärr kvar, trodde aldrig det skulle läka så fint.
Nova pratar om händelsen ibland och hon närmar sig inte gärna grillar, spis och ugnar.
Mammas krigarprinsessa!
 
 
 


Lite nytt till sovrummet

Då vår nya säng kommer snart blir vi ju sugna på att köpa lite nytt till sovrummet. Detta är vad jag vi har kikat på. Lite osäker på vilket bord som är finast och vilken lampa som jag tror passar. Men det ser man väl när sängen har kommit. Allt detta kommer iallafall från ikea.


Dags att färga utväxten

Nu slänger jag i lite färg i håret så den fula utväxten försvinner..!



Skridskor

Idag åkte vi med Marie och Charlie till en isplan och Nova fick åka skridskor för första gången. Hon var lite fundersam först, men när skridskorna satt på så tyckte hon det var jätteroligt. Hon åkte och åkte, med min hjälp förstås. Hon kunde t.o.m. resa sig upp själv efter ett tag. Blir nog att vi skaffar ett par skridskor åt henne.
Tack för en mysig stund!



Årskrönika 2012 - Mars och April

Mars var en månad då vi försökte vänja oss med livet som tvåbarnsföräldrar.
Allt gick utöver förväntan och jag är så glad att vi har så snälla barn. Nova framförallt, hon tog till sig Noel som om han alltid har funnits hos oss. Pierre var hemma tillsammans med mig första tiden och vi hade det jättemysigt tillsammans.
Denna månad byggde vi även Noels rum så att han skulle få ett eget. Vi delade av vårat enorma vardagsrum och det blev hur bra som helst.
Min efterlängtade iPad kom hem till mig i mars och som jag älskat den sen dess.
 
I april bokade vi vår resa till Turkiet. Jag började längta som en tok redan då, räknade ner dagarna.
Nova fick sin allra första cykel och hon cyklade runt runt runt på den här hemma, då det fortfarande var lite moddigt ute.
Vi firade påsken hemma hos Pierres farbror. Det bjöds på god mat och dryck och ett fruktansvärt trevligt umgänge. Nova trivdes som fisken i vattnet då de hade skaffat kritor och block som hon kunde roa sig med.
Vi spenderade en hel del tid på järnvägsmuséet med Nova. Hon var i en period då hon bara pratade om tåg och framförallt Thomas-tåget. En riktig favorit!


Nova och moppen

Idag har vi städat ut julen här hemma och gud så skönt det var att få bort den. Nova ville behålla sin julstjärna i fönstret ett tag till men efter en stund sa hon: "Mamma, nu får du ta bort min stjärna." Så nu har hon bara sin lilla julgran kvar på rummet och den får hon ha så länge hon vill. Vi skurade golven och Nova ville så gärna hjälpa till så hon hämtade sin lilla mopp och doppade den i hinken, kramade ur den och stod sen hur länge som helst och moppade hallgolvet. Åh så söt hon var när hon tjoade runt här hemma. Ikväll innan läggdags sa hon: " Mamma, imorn måste vi moppa igen." Stumpan!

På eftermiddagen åkte vi hem till Jim och Marie och deras Charlie som är lika gammal som Nova. Marie fyller nämligen hela 30 år idag. Grattis gumman! ;)

Nu är jag så trött så nu slänger jag mig i min hårda, obekväma säng och ska försöka sova. Hoppas jag slipper vakna upp med ryggont imorgon bara. Längtar så himla mycket efter nya sängen! Snart så!


Nyårspresent till mig själv

Var bara tvungen att klicka hem denna jacka från H&M. Kunde liksom inte låta bli. Trots att jag har en heeel del jackor så kände jag att denna behövdes i min samling så jag ser det som en nyårspresent till mig själv ;)



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se