Årskrönika 2012 - Maj

I maj hände något som är det värsta jag varit med om. Nova brände sin hand på grillen när vi var ute och grillade korv. Allt gick så fruktansvärt fort och jag kommer ihåg fragment av vad som hände. 
Vi hade en engångsgrill som vi ställt undan efter grillningen, den var fortfarande glödande varm. Nova hade en leksakshäst som hon åkte runt på och på något sätt så ramlade hon precis vid grillen och tog emot sig med vänsterhanden på grillen. Pierre stod, som tur var, alldeles bredvid så han fick bort henne inom loppet av några hundradelar, förstår inte hur snabb han var, men det sker väl på ren reflex.
 Kommer ihåg att jag skrek och tog tag i henne, sprang in och sköljde med kallt vatten. Som tur var hade vi Marie där som jobbar på IVA och hon ringde akuten och vi skulle komma in på en gång. Jag och Marie åkte, då Pierre var hemma med Noel. När vi kom fram träffade vi världens bästa läkare, Daniel. Han tittade på handen och gav Nova morfin mot smärtan. Han sa att ha skulle kontakta akademiska sjukhuset i Uppsala då brännskadan kunde vara så pass djup att vi var tvugna att åka dit för operation. Efter många tester fram och tillbaka konstaterades att skadan inte var så djup som de trott och att vi skulle få åka hem. Dock kunde skadan förvärras under några dagar då brännskador oftast gör så. Nova hade tur då skadan inte blev värre och vi fick åka varje dag i 1 veckas tid till akuten för omläggning, sen var det varannan dag till HC som gällde. Hon hade bandage i lite mer än en månad.
Under hela denna tid var Nova fantastisk! De sa att första natten skulle bli jobbig för henne, med smärtan. Men hon sov som en stock och gjorde det resten av läkningstiden. Hon måste ha hög smärtgräns min lilla sessa.
Vi fixade en sandlåda åt henne som vi lekte med mycket då hon inte fick på dagis under denna tid pga infektionsrisken.
Nu över ett halvår senare har hon endast två ärr kvar, trodde aldrig det skulle läka så fint.
Nova pratar om händelsen ibland och hon närmar sig inte gärna grillar, spis och ugnar.
Mammas krigarprinsessa!
 
 
 


Postat av: Maria

Lilla hjärtat vad hon är tuff ❤

Svar: Ja hon var jätteduktig! ♥
Marléne - tvåbarnsmamma <3

2013-01-08 @ 21:51:33
URL: http://Mariafabulouslife.blogspot.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se