Att jämföra barn

 
Idag läste jag i Jennys blogg det här om att jämföra barn. Hon skrev om att några som hon träffat hade påpekat om hennes sons storlek och vikt och hur hon tyckte det var konstigt hur folk kan kommentera sådana saker.

När Nova var liten så var hon inte så värst stor och när hon var 1 år vägde hon 9.5kg. Noel däremot är snart 10 månader och väger ca 11kg. Alla barn är olika, och tur är väl det. Vi har alla olika gener och kan inte jämföra våra barn med andras barn. Det spelar liksom ingen roll vem som kryper först, eller vem som sitter tidigast. Det spelar heller ingen roll vem som äter mest eller vem som fått flest tänder. Vem som pratar först eller vem som går först. Allt detta spelar ingen roll. Ett barn kan ha kolik och skrika nätterna igenom, medan det andra barnet kan sova 8 timmar i sträck utan minsta knyst. Allt det där spelar ingen roll!
Jag kan gott säga att mina barn är olika på många sätt (som tur är!) och huvudsaken är väl att de växer som de ska, äter som det ska, utvecklas som de ska... alltså i sin egen takt!
 
Sluta jämföra hela tiden, ta vara på tiden istället och njut, för det ska jag! PUNKT.


Postat av: Sarah

Helt rätt o bra skrivet gumman. Hatar verkligen människor som ständigt ska jämföra o vara bäst o alltid ha rätt i det de tycker o tänker. Är super rädd för att folk man umgås med kommer hålla på o jämföra vårats barn sätt o utveckling med deras egna. Hoppas man är så pass tuff så man står på sig om det sen skulle hända :) Du är iaf min vägledning här i mammalivet o jag kommer att ta efter i mkt som ni har gjort i er uppfostran av era änglar :) puss

Postat av: Linda

Visst är det jobbigt! Mammor som är ute efter att ge andra dåligt samvete för sitt barns storlek/utveckling, men det hela bottnar nog i osäkerhet och avundsjuka.

2012-12-07 @ 23:04:15
URL: http://lindasfagravarld.se
Postat av: Nettan

Bra skrivet gumman! Du vet ju hur mycket vi har pratat om detta. Det är väl en himla tur att alla är så olika. Kram

2012-12-07 @ 23:11:09
URL: http://www.ornblom.blogg.se
Postat av: Eva

Bra skrivet! S har en tremänning som är en vecka yngre och de ska alltid jämföras o så säger de att hon är längre fram i utvecklingen fast de egentligen inte vet vad S kan. Jag skulle själv säga att S är ganska normal i sin utveckling, varken före eller efter! Jag vet att jag inte ska bry mig men jag gör det ändå :(

2012-12-08 @ 08:08:23
Postat av: Emma

Gud så bra ämne! Jag har en del mamma vänner som jämför sina barn och det är så hjärtskärande att lyssna på. Man hör verkligen stressen i rösten på mamman vars barn kanske ännu inte har börjat göra vissa saker. Nä usch bort med allt jämförande och ägna er åt vad era barn egentligen behöver, och anpassa er efter vilken nivå barnet ligger på.
Kram

2012-12-08 @ 08:56:31
URL: http://emmalewin.wordpress.com

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se